EVRENİN GİZEMLİ HEDİYESİ ;6.HİS GENİ

Görmek, duymak, koklamak, dokunmak ve hatta tat almak ne ifade ediyor sizin için? Gündelik hayatınızı asiste etmesi için bir araç mı? Var olanı tespit etmek için birer metafor mu? Veyahut olan biteni kavramak için bir alfabe mi?
Eminim ki bu soruların hepsine “evet “cevabını verdiniz Ancak esas soru kullandığınız ya da kullanmaya çalıştığınız bu duyu çemberi sizin için yeterli mi? Sizce de bir eksik yok mu? Düşünün ;görüyorsunuz ancak gördüğünüz şey bir iz taşımıyor. Kokluyorsunuz, dokunuyorsunuz fakat asla bir adım ötenize dair bir çıkarımınız yok. İşte tüm bunların sebebi 6.duyu organımız olarak lanse edilen, sahip olduğumuzu hissedemediğimiz gizemli altıncı his duyumuz.


PEKİ NEDİR BU ALTINCI HİS ?
Olacakları önceden sezme, sezgileme ve içine doğma deyimini karşılayan bu kavram bilim insanları tarafından EXSTRA SENSORY PERCEPTION (Aşırı duyusal algılama) – ESP olarak tanımlanıyor..

BU DUYU ANLIK ENERJİ AÇIKLARINA DA YANIT VERİYOR
Toplum tarafından yanlış bilinen bir olguya da değinilmek gerek ki;Altıncı his duyusu geleceğe dair sezgileri, tahminleri oluşturan duygu ifadesinden daha çok “beş duyu organının algısı dışındaki her enerjiden sorumlu manyetik bir çekim “ifadesi bilim insanlarınca daha kabul görmüş bir açıklama.

ESP doğası gereği araştırılması zor bir konu olduğundan kanıtlanabilirlik derecesinin düşüklüğü de bilim insanlarını ikiye ayırmış. Kimi araştırmacı bu duyunun bir yanılsama olduğunu öne sürerken diğer bir grupsa temel duyularımızdan biri olduğunu savunmakta.Anlaşılan o ki bu paradoksun oldukça soyutsal olması bilim insanlarını zora sokmuş fakat bilim öyle derya deniz bir çıkış yolu ki adeta sonsuza kadar kaynağı tükenmeyecek bir kuyu gibi. Bir grup araştırmacı da bilimin evrenselliğine ve sahipleniciligine güvenmiş olacaklar ki dalmışlar kuyuya ve bir dizi deney yapmışlar.

PİEZO 2 CANAVARI


ABD Ulusal Sağlık Enstitüsüne bağlı Nörolojik Bozukluklar Bölümü altıncı hisse ait geni buldu. Evet, yanlış duymadınız. Başta soyutsal ve ele avuca alınamayan bu gerçek bilimsel bir deney ile kanıtlandı.Bu DNA ise PIEZO 2 isimli gene bağlı olarak karşımıza çıkıyor. PİEZO 2 proteini temas hissinde görevli bir gen türü. Dolayısıyla altıncı hisse ait mistik duygu durumlarında dokunuş oldukça önemli bir yer teşkil ediyor.

PEKİ BU DENEY NASIL YAPILDI?


Piezo 2 proteiniyle ilişkili altıncı his geni mutasyona uğramış bireylerle sağlam bireyler karşılaştırılıyor. Gözleri bağlı bir şekilde karşılaştırılan katılımcıların mutasyona sahip olanlarında mekansal farkındalıklarda düşüklük, yürümede güçlük ve duygu durum değişikliklerinde hissel olarak daha az yorumlama yeteneği tespit ediliyor.

BU GEN TEDAVİDE KULLANILABİLİR


Bu çalışmanın en mühim sonucuysa duyu organlarında lezyonu olan hasara sahip bireylerin bu genle tedavi edilebileceği olgusu. Bilim insanları bu konuda çok büyük umutlar beslemekte ve bu doğrultuda olumlu çalışmalari güncel olarak sürdürmekte.

En nihayetinde güncel sayılabilecek deneyler sonucunda Altıncı Hissimizi yöneten bir DNA ‘mız olduğuna emin olduk. Bu özellik öyle bir özellik ki diğer duyu organlarımızın açığını kapatabiliyor, uzay boşluğundaki kütle çekimini algılıyor, manyetizmayi kullanıyor ve daha da önemlisi özellikle 6.his geni baskın bireyler durumlardan ve insanlardan aldıkları enerjiyi doğruya yakın bir şekilde algılıyor,anlamlandırıyor ve işliyorlar. Ne şanslı ki bu insanlar anlık ve geleceğe yönelik hislerinde pek de yanılmıyorlar.

Tüm bunları öğrenirken bu DNA’nın tüm vücudumuzu sarmasını istediğimize eminim fakat ne yazık ki oldukça çekinik boy gösteren bir gen özelliğine sahip. Biz altıncı hissi kuvvetli olmayan başka bir deyişle bu genin çekiniğine maruz kalan bazılarımız olarak şöyle bir açıklamayla avunabiliriz;
Eğer her şeyi olduğu gibi hissetseydik, olduğu gibi algılayıp yollar çizseydik bir robottan farkımız olmayabilirdi. Oysa insan özünde bilinmezlikler ve riskler içinde yaşar ve yaşamayı tercih eder. Çünkü her insanın paralel bir evreni vardır…


https://link.springer.com/article/10.1007/BF00040715
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1595123/
www.nih.gov/news-events/news-releases/even-sharks-
www.nih.gov/news-events/news-releases/sixth-sense-may-be-more-just-feeling


2 thoughts on “EVRENİN GİZEMLİ HEDİYESİ ;6.HİS GENİ

  • 15 Temmuz 2019 tarihinde, saat 13:00
    Permalink

    Yazın çok iyi olmuş başarılar diyorum..

    Yanıtla
    • 15 Temmuz 2019 tarihinde, saat 15:22
      Permalink

      Teşekkürler

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.