HAMİLTON HOLD TEKNİĞİ

Bebekleri herkes sever değil mi? Onların o küçük tatlı parmakları, bakışları ve tabi ki ağlamaları…

 Bebekler ve onların bu ağlamaları gelecekteki meslek hayatımızın ayrılmaz bir parçaları olacaktır. Bir hekim olarak acil serviste, polikliniklerde ya da aile hekimliğinde, nerede olursak olalım fark etmez bu ağlayan tatlı bebekler, her zaman karşımıza çıkacaktır. Muayene ederken ya da o çok korktukları iğneleri yaptıktan sonra…Onlara korkma birazdan geçecek gibi sözel ifadelerde bulunup sakinleştirmeye çalışsak da bunlar onlara yeterli gelmeyebilir. Çünkü bebekler, hepimizin de bildiği gibi ağlama yolu ile duygularını gösterirler.

Bu ağlamalar çoğu zaman durdurulamayacak gibi görünse de Robert C. Hamilton adlı harika bir pediatrist, “Hamilton Hold” adlı bir teknik geliştirerek, çaresiz ebeveynlerin ve hekimlerin hayatlarını kolaylaştıran büyük bir çözüm yolu sunmuştur. Geleceğin ebeveynleri ve hekimleri olarak biraz bu teknikten bahsedelim: Hold tekniği 4 aşamadan oluşan oldukça basit bir tekniktir. Aşamaları;

 1-Bebeğin yüzünü yere dönük şekilde tutarken bebeğin kollarını göğsünün üzerinden katlayın.

 2- Kollarını hafifçe sabitleyin.

 3- Diğer elinizle bezinin altıdan tutarak destekleyin.

 4- Bebeği 45° tutarak hafifçe sallayın.

Şu anda bu aşamaların gözünüzde canlanması biraz zor olabilir ama merak etmeyin Dr. Robert C. Hamilton bu tekniği çok güzel bir video* ile anlatmaktadır.

*= https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8 h

Daha önce de bebeğin ağlamasının onun için bir ifade biçimi olduğuna değinmiştik bu nedenle bu teknik bebek huzursuzlandığında, korktuğunda veya sakinleşmeye ihtiyacı olduğunda kullanılması gereklidir.  Ayrıca bebeği 90° tutmamanız gerektiğini unutmayın çünkü bebekler baş kontrollerini 6 aylık iken kazanırlar. Ayrıca eğer bebek hala ağlıyorsa bebeğin hasta ya da aç olabileceğini de unutmamalıyız.

Bu inanılmaz tekniğin yaratıcısını biraz tanıyalım. Robert C. Hamilton,1996 yılında kendi kurduğu Pacific Ocean Pediatrics’de (Santa Monica, California) 30 yıldır pediatrist olarak görev yapmaktadır. Ayrıca sadece bunun ile de kalmayıp bahsettiğimiz, adından da anlaşılacağı gibi, “The Hamilton Hold” tekniğinin sahibidir. Her yıl Afrika’ya insani tıbbı geziler düzenlemekte ve bu gezilere liderlik etmektedir. Dünyanın birçok ülkesini gezerek bu tekniğini herkes ile paylaşırken ortaya çok renkli görüntüler çıkmıştır:

2018 yılında yayımladığı “7 Secrets of the Newborn” adlı kitabı ile 30 yıllık bu tecrübesini bizlere aktarmayı amaçlamıştır.  Kendilerine yaptığı tüm çalışmalar için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Kaynakça:

1-https://www.goodreads.com/author/show/17519408.Robert_C_Hamilton

2-https://us.macmillan.com/books/9781250114426

3- https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8&feature=youtu.be

4- http://www.pacificoceanpediatrics.com/doctor-intro

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.